İlgiyi ve sevgiyi çok seven cennet papağanı, ilk defa kuş besleyecekler için ideal bir papağan türüdür. Cennet papağanı fiyatları en çok merak edilen konular arasında. Diğer papağan türlerine göre fiyatları oldukça uygundur. Cinsiyet, renk ve yaşlarına göre fiyatları değişse de ortalama fiyatı 400 ile 800 TL arasında değişmektedir.
Bu Yazımızda Neler Var:
Papağanı Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Cennet papağanı fiyatları yanı sıra dikkat edilmesi gereken bazı unsurlar vardır. İlk olarak tüylerinin parlak ve kabarık olmasına dikkat edilmelidir. İki ayağı yere tam basmalıdır. Gözleri tam açık olmalı ve burun akıntısı olmamalıdır. Düzenli nefes alıp verdiğinden emin olunmalıdır.
Cennet Papağını Hakkında Bilinmesi Gerekenler
Oldukça sosyal bir kuş türüdür. Yanına bir eş almak onu son derece mutlu edecektir. Çünkü yalnız kalmaktan pek hoşlanmazlar. 3 aylık olana kadar eğitilmeleri kolaydır. Fakat 3 aydan sonra eğitilmeleri hayli zorlaşır.
Çok konuşkan değillerdir. Yalnızca birkaç kelime öğrenebilirler. Müziği çok seven cennet papağanları, müziğe eşlik eden hareketleriyle sizi neşelendirir. Ortalama 10 yıl yaşarlar. Bünyeleri oldukça sağlamdır fakat mantar hastalığı sık görülebilir. Özenli bir bakımla bu hastalığın önüne geçmek mümkündür.

Cennet papağanı
Cennet papağanın kafesi yüksek ve geniş olmalıdır. Suyu ve banyo yapmayı çok sevdiklerinden, yazın kafeslerine kuş havuzu koymak onların keyfini yerini getirir. Cinsiyetlerini anlamak çok zordur. Tahmin etme yöntemleri olsa da DNA testiyle ancak doğru sonuçlar alınabilir.
Yaşlarını anlamak ise oldukça kolaydır. 3 aylık olduklarında gagaları kırmızıya döner. 6 aylık olduklarında ise ayaklarında benekler oluşur. Bu şekilde yaşını öğrenebilmek mümkündür. Eşleri konusunda çok seçici olan cennet papağanları eşlerine çok bağlıdır. Dişi papağanlar ortalama 5 yumurta bırakır. 21-25 gün arasında yavrular yumurtadan çıkar. 45 gün sonrasında da yuvadan ayrılabilirler.
Cennet Papağanı Ne Yer?
Cennet papağanını onlar için özel hazırlamış mamalarla besleyebilirsiniz. Günlük besin ihtiyacı 45-60 gr arasıdır. Hazır mamalar haricinde sebze meyve çeşitleri, kraker, kabuksuz fıstık, ağaç dalları verebilirsiniz.
Ayrıca tüy dökerlerken yulaf vermek faydalı olacaktır. Çok fazla su içer bu yüzden su kabını sürekli kontrol etmeli ve sık sık suyunu tazelemelisiniz.